2009-04-01
Új weboldal:
Kedves Érdeklődő!

A Retriever Rescue weboldala megújult. Az új weboldal a www.retrieverhelp.hu oldalon érhető el!
Az új weboldallal új fórum is született, ami a réginél több funkciót és extra szolgáltatást tesz lehetővé.
Várunk szeretettel!


A Retriever Rescue csapata
2009-02-23
Meghívó
Kedves Retriever Barátok!
Idén a tavalyihoz hasonlóan megrendezzük a LABIDUSA hétvégét stílszerűen Március idusán.
Külön szeretném hangsúlyozni ez NEM egy szakmai rendezvény, pusztán egy baráti kezdeményezés, melyben természetesen tudásunk és tapasztalataink legjavát adva szeretnénk helyt állni.
Akit érdekel az alábbi linkekre kattintva talál több infot.
MEGHÍVÓ
JELENTKEZÉSI LAP
V. Zsófi
2009-02-03
1% - 2009
2009-01-31
Adó 1% - 2009

A Retriever Rescue a 2008-as év során is számos kutya sorsának alakulásához járult hozzá. Gondozásunkban és közvetítésünkkel több, mint 350 kutya került vissza eredeti gazdijához vagy új, szerető családba.
A saját gondozásunkban megfordult több mint 100 kutya oltva, chipezve, ivartalanítva és külső-belső parazitamentesítve indult a biztonságosabb és szebb élet felé. Volt több beteg vagy sérült kutyánk is, akik az átlagos kiadásokon felül extra költséget is jelentett. Szerencsére támogatásotokkal mindegyikük kezelésére és ellátására biztosítani tudtuk a fedezetet.
Kérlek, amennyiben idén is szeretnél részese lenni a gazdátlan retrieverek sorsának jobbításában, az adód 1%-át küld a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek, akik idén egy nagyvonalú együttműködés keretében a segítségüket ajánlották kutyáink ellátásához.
Köszönjük, hogy támogatod a Retriever Rescue munkáját és kutyáink gondozását!

Lelenc Kutyamentő Egyesület
18706244-1-13Részlet a szerződésből:
"A Lelenc Kutyamentő Egyesület ajánlja, vállalja és garantálja: amennyiben a 2009-as évben a Lelenc számára megelőző évi 25 millió forint, vagy ennél kevesebb felajánlás érkezik meg, tehát nincs növekedés, a felajánlott összeg 5%-át, DE minimum 1 millió 250 ezer forintot,

ha 25 millió forint felett és 30 millió forint között érkezik, akkor a 25 millió feletti és a 30 millió között rész 10%-át, azaz ha a max. 30 millió érkezik akkor 5 millió forint után további 500 ezer forintot,
ha 30 millió forint felett és 35 millió forint között érkezik, akkor a 30 millió feletti és a 35 millió közötti rész 15%-át, azaz max. 5 millió után 500 ezer forintot ad át az RR-nek.
(Példa: ha 23 millió forint felajánlás érkezne: akkor garantált az 1,25 millió;
ha 28 millió érkezik, akkor a 25 millióig járó, 1,25 millió garantált
ÉS a 25 és 28 millió közötti 3 millió 10%-a, további 300 ezer)

A felek a kölcsönös bizalom jegyében kötik ezt a megállapodást.
Mindkét fél vállalja, hogy az 1%-os kampányban azonos érdekeltségű szereplőként aktívan közreműködik.
A Lelenc Kutyamentő Egyesület elkészíti szóróanyagait, amelyben hangsúlyozza, hogy az ajánlott 1% a RR-t is támogatja, az anyagokon minden esetben feltünteti a szervezet nevét.
Az RR, ha szintén készít szóróanyagot, hangsúlyozza, a Lelenc technikai segítségével az RR jut működéséhez szükséges támogatáshoz. Vállalja, hogy a kampányban kizárólag a Lelenc Kutyamentő Egyesület javára gyűjt 1%-os felajánlásokat.

Tekintettel az évek folyamán kialakult békés kommunikációra, a felek nem látják szükségesnek külön hangsúlyozni, illetve lefektetni azokat az etikai normákat, amelyeket egy hasonló megállapodásnak tartalmazni kellene: kölcsönösen megállapítják, hogy a cél közös, a kampány ideje alatt egymást erősítve kommunikálnak a nyilvánossággal.

A támogatás fentiek alapján számított összegét a Lelenc Kutyamentő Egyesület a számlájukon való jóváírástól számított 15 napon átadja az RR-nek.

A kapott támogatást az RR teljes egészében a vállalt feldatai teljesítésére fordítja
Az összeg felhasználásáról elszámolással tartozik a Lelenc Kutyamentő Egyesület felé. A felhasználási beszámoló határideje az összeg kézhezvételétől számított egy naptári év."
2009-01-16
Még a tiéd lehet a 2009-es Retriever Rescue naptár
Kedves Retrieveresek!
Ha Neked még nincs, a lehetőség nyitott! A 2009 évi Retriever Rescue naptár, melyben kizárólag mentett, korábban utcán kódorgó, gyepmesteri telepen lévő, vagy máshol kallódó, jobb sorsra érdemes labrador és golden retrieverek fényképei láthatók.

Kérünk, ha teheted, támogasd a fajtamentés munkáját, amiért cserébe megajándékozunk Téged egy ilyen naptárral. Minden apró pénzadománynak örülünk, ezért ha adományod eléri a 3000 Ft-ot nagylelkűségedet egy napárral köszönjük meg Neked!

Amennyiben úgy gondolod, szeretnél egy ilyen naptárat magadnak, ajándékba karácsonyra, más alkalomra valamely családtagodnak, barátaidnak, főnöködnek, akkor ne tartsd vissza magad!

A következő módon juthatsz naptárhoz:
1. Támogasd a retriever fajtamentést legalább 3000 Ft-tal a Lelenc KME számlaszámán: 10300002 - 20228260 - 00003285 , ahol megjegyzésként mindenképp tüntesd fel: RETRIEVER
2. Írd meg e-mailban neved, címed, elérhetőségedet az emese@retriever.hu e-mail címre, hogy a naptárat eljuttathassuk számodra!

Az adományok teljes összege a mentendő retrieverekre fordítódik.

Ízelítő a naptárból:
A naptár paraméterei: Álló A3 méretű falinaptár.


Köszönjük! A Retriever Rescue csapata
http://help.retriever.hu
2008-12-10
Segíts, hogy segíthessünk!
Újra elindult AZ ÜGY a TV2 műsorán.
Egy labradoros barátunk alapítványa, a Déméter Ház lehetőséget kapott szerepelni benne, mi pedig szeretnénk megadni nekik minden lehetőséget, hogy sikeresek legyenek benne!

A Déméter Alapítvány célja a vérképzőrendszeri rákos megbetegedésben szenvedő gyerekek, ezen belül a csontvelő transzplantáción átesett betegek gyógyulásának és azt követő rehabilitációjának elősegítése.
Ehhez egy házat tartanak fennt, ahol a gyerekek családtagjai lakhatnak, így gyermekük mellett lehetnek ezekben a nehéz napokban. Egy ilyen épület működtetése hatalmas anyagi terhekkel jár, melyet maximálisan az alapítvány finanszíroz. Számukra létkérdés az ÜGY!

Segíts, hogy segíthessenek ezeknek a családoknak abban, hogy gyermekük mellett maradhassanak a kezelések idejére is! Hiszen enélkül hova menne, mert nincs Budapesten rokona, aki befogadná hónapokra, mert nincs pénze szállodára, albérletre, mert nincs pénze arra, hogy naponta sok kilométert autózzon, mert nincs pénze minden nap vonatjegyre, mert a család nem tud már több pénzt kölcsönkérni, mert... lehetne folytatni a sort a végtelenségig, hogy miért ez az egyik legnagyobb segítség, amit csak nyújtani lehet ezeknek a gyerekeknek és szüleiknek.

Munkájukról bővebben olvashatsz a http://www.demeterhaz.hu oldalon.

AZ ÜGY:
Szükség van arra, hogy mindnyájan felemeljük a telefont, és beüssük a 1771-es számot, akár többször is, mert december 10. és 16. között minden egyes fillér a Magyar Telekom és TV2 jóvoltából hozzájuk érkezik!
(A fenti telefonszám csak vezetékes, illetve a 30-as mobil telefonokról lehetséges.)

A lényeg csak ennyi: hogy együtt lehessenek.
Nektek 200 Ft egy hívás. A családoknak a reményt, a biztonságot adjátok ezzel.
Kérlek Titeket, hogy segítsetek Nekik!

2008-11-28
2009-es Retriever Rescue naptár
Kedves Retrieveresek!
Hamarosan elkészül a 2009 évi Retriever Rescue naptár, melyben kizárólag mentett, korábban utcán kódorgó, gyepmesteri telepen lévő, vagy máshol kallódó, jobb sorsra érdemes labrador és golden retrieverek fényképei láthatók.

Kérünk, ha teheted, támogasd a fajtamentés munkáját, amiért cserébe megajándékozunk Téged egy ilyen naptárral. Minden apró pénzadománynak örülünk, ezért ha adományod eléri a 3000 Ft-ot nagylelkűségedet egy napárral köszönjük meg Neked!

Amennyiben úgy gondolod, szeretnél egy ilyen naptárat magadnak, ajándékba karácsonyra, más alkalomra valamely családtagodnak, barátaidnak, főnöködnek, akkor ne tartsd vissza magad!

A következő módon juthatsz naptárhoz:
1. Támogasd a retriever fajtamentést legalább 3000 Ft-tal a Lelenc KME számlaszámán: 10300002 - 20228260 - 00003285 , ahol megjegyzésként mindenképp tüntesd fel: RETRIEVER
2. Írd meg e-mailban neved, címed, elérhetőségedet az emese@retriever.hu e-mail címre, hogy a naptárat eljuttathassuk számodra!

Az adományok teljes összege a mentendő retrieverekre fordítódik.

Ízelítő a naptárból:
A naptár paraméterei: Álló A3 méretű falinaptár.


Köszönjük! A Retriever Rescue csapata
http://help.retriever.hu
2008-07-09
Retrieveres tali
Kedves Retriever Imádók és Barátok! Az áprilisi szuper programot felidézve 2008. július 20-án, egy szép vasárnapi napon újfent találkozót szervezünk kutyasétáltatással, beszélgetéssel egybekötve.
A nap természetesen a kutyáké lesz, a terület kiválóan alkalmas arra, hogy az ebek kifutkossák, játszák és bohóckodják magukat.

Emellett szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy a Retriever fajtamentés iránt érdeklődőknek bemutassuk munkánkat és feltehessék kérdéseiket személyesen.

Helyszín: Szentendre, Sztaravodai út (elhagyva a Skanzen bejáratát, kb 5-600 méterrel, a bicikliút jobbra táblánál jobbra fordulsz, és addig mész, amíg meg nem érkezel egy természetvédelmi terület táblához. Ott jobbra lejjebb egy kis gyalogos híd a patak fölött és már meg is érkeztél)

Időpont 2008. július 20. 16.00 órától

Bővebb információ: help@retriever.hu vagy 20/425-3898

Lehetőség van tábortűz gyújtására is, így aki szeretne 6-7 óra magasságában sütögetni hozzon magával mindenféle finomságot, persze előkészítve és nyársat.

Kéretik a kutyákról sem megfeledkezni, hiszen egy retrievernél senki nem tud szebben kérni!

Szeretettel várunk mindenkit!
2008-06-02
Még mindig gyűjtjük
Kedves Támogatóink!
Sajnos mára az általunk patronált kutyák száma 23-ra nőtt, ami igen megviseli az anyagi helyzetünket. Kérlek titeket, hogy a felesleges 1 és 2 Forint értékű érméitekkel támogassátok a Retriever Fajtamentést.
Mi az aprót is nagyon megbecsüljük. Előre is köszönjük.
Amennyiben szívesen támogatnál minket ily módon is, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a help@retriever.hu e-mailcímen. Mégegyszer nagyon köszönjük a segítséget.
2008-05-15
Még elküldheted az 1%-ot A Retriever fajtamentésnek
A retriever fajtamentés 3 éve működik, ez idő alatt jenetős eredményeket értünk el. Mára szervezett formában, több, megbízható ideiglenes befogadóval, aktív segítővel tudjuk megadni az elhagyott, kidobott, megunt fajtatiszta golden és labrador retrievereknekazt az esélyt, hogy, orvosi ellátás, ivartalanítás, chipezés, lelki rendbetétel és alapszintű nevelgetés után új, végleges gazdához költözhessen. 2007-ben 33 labrador és 22 golden retriever volt a gondozásunkban, mára mindegyikük boldog gazdás kutya. Jelenleg 5 saját kutyánk van, mindegyikük ideiglenes befogadóknál.
A retriever fajtamentés egyesületi hátterét a Magyar Labrador Retriever Egyesület (MLRE) és Golden Retriever Kör (GRK) biztosítja, jelentős agyagi segítséget is nyújtva. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindezt!
Amennyiben adód 1%-ával szeretnéd támogatni ezt a tevékenységet, a két egyesületen keresztül megteheted:
Adószámok:
MAGYAR LABRADOR RETRIEVER EGYESÜLET:18681990-1-42
GOLDEN RETRIEVER KÖR: 18682104-1-13

Rendelkező nyilatkozat: http://nonprofit.hu/szerv/nyilatkozat.html
2008-05-12
Hírek az öregjeinkről (jó és rossz hírek egyaránt)
ROSSZ HÍR:
Balu, a lovasberényi menhelyen lévő labi (akinek teljes családfáját ismerjük) teljesen magába fordult. Depressziós és nem áll szóba senkivel.
JÓ HÍR:
Balut tenyésztője visszaveszi, ha nem akad gazdája addigra, hogy ezt meg tudná oldani.
JÓ HÍR:
De Balu tenyésztőjének segítségére remélhetőleg nem lesz szükség, hiszen jelentkezett nagyon komoly szándékkal egy lány, aki befogadná őt! Már találkoztak, teljes a szerelem, és minden remény megvan, hogy szépen lassan Balu meggyógyul a lelki válságából (szegény, miután nem vadászott gazdájával, először kennelbe került, majd menhelyre... valahol érthető az állapota).

ROSSZ HÍR:
Újabb öreg kutyánk lett. :-(
Brendon, 9 éves kan. Nyomozókutya volt, most nyugdíjazzák Idős korára családot keres, hol szeretet veszi körül és nyugalomban élheti öregkorát.
illusztráció

JÓ HÍR:
Belszi, a golden nagy betegsége után felépült és majd kicsattan az egészségtől, kedves, lelkes, naponta sétál, és teljesen kicserélték.

ROSSZ HÍR:
Don beteg. Don állapotának egy része idős korából adódik. Ízületes, rossz a térde, rossz a csípője és rossz a gerince. Végigröntgeneztük, hogy tudjuk, mi is a gond pontosan, hátha okosabbak leszünk. Hát, nem lettünk. Zöldkagylókivonatot kap rá, ami talán segít olajozni az ízületeket. Egyelőre fájdalomcsillapítást nem igényel az állapota.
Don beteg. Idült fülgyulladása van, ami kezelés alatt áll. Múlt héten vittünk mintát belőle bakteriológiai vizsgálatra, reméljük, utána már ki tudjuk kezelni belőle.
Don beteg. Lyme-kórja van (++). Ízületei fájdalmassága ebből is eredhet, ez akkor derül ki, amikor végigcsinálta az antibiotikum kúrát. Akkor lesz látható, mennyit javul a lába.
JÓ HÍR:
Don betegsége múlandó, mind a fülgyulladás, mind a Lyme-kór kezelhető, amit meg is teszünk, annak reményében, hogy most már kilábal belőlük, amire minden esélye megvan.
Don ízületeinek betegsége pusztán a kor velejárója, és még fájdalomcsillapítást sem igényel az állapota.
ROSSZ HÍR:
Don kezelésére, kivizsgálására, egy kisebb vagyonba került. Ezzel anyagi keretünk jelentősen megcsappant.

Ha teheted, támogasd bármely kis összeggel a fajtamentést, hogy Don és a többi kutya ellátását biztosítani tudjuk! Ezt megteheted a Magyar Labrador Retriever Egyesület szálaszámán keresztül. 11716008-20161808 Kérjük tűntesd fel: "Fajtamentés"
Köszönjük a segítséged!
2008-05-05
Örökbefogadó-nap 2008.04.27.
Végre jó híreink is vannak. Az örökbefogadó-nap annyira jól sikerült, hogy 4 kutyánk is gazdihoz került. Gömböc, Happy, Hópihe, és Mázli is. Köszönjük mindenkinek, aki kijött megnézni minket/őket és főleg a szerető családoknak, akik ezentúl biztos otthont nyújtanak nekik. Egy kép izelítőül, a többi a fórumban. illusztráció
2008-04-12
Dunakeszi buli
Kedves Retriever Barátok!
Nagyon köszönjük Mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével az április 5-i találkozón. Azt hiszem bátran állíthatom, hogy jól éreztük magunkat. Lábszámra való tekintet nélkül. :-)
A képeket itt találkozóról és a sok kedves, jókedvű kutyáról itt nézhetitek meg:
Retrieveres találkozó képei
2008-03-27
Retrieveres találkozó
Kedves Retriever barátok! 2008. április 5.-én találkozót szervezünk, kutyasétáltatással, beszélgetéssel egybekötve. A nap természetesen a kutyáké lesz, a terület kiválóan alkalmas arra, hogy az ebek kifutkossák, játszák és bohóckodják magukat. Emellett szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy a Retriever fajtamentés iránt érdeklődőknek bemutassuk munkánkat, és feltehessék kérdéseiteket személyesen is. :-)
Helyszín: Dunakeszi repülőtér, Repülőtéri út 1.
Időpont 2008.04.05., 14 óra.
Bővebb információ: help@retriever.hu vagy 20/59-333-80
2008-03-08
Waudstock
illusztráció
2008-02-09
1% - A Retriever fajtamentésért
A retriever fajtamentés 3 éve működik, ez idő alatt jenetős eredményeket értünk el. Mára szervezett formában, több, megbízható ideiglenes befogadóval, aktív segítővel tudjuk megadni az elhagyott, kidobott, megunt fajtatiszta golden és labrador retrievereknekazt az esélyt, hogy, orvosi ellátás, ivartalanítás, chipezés, lelki rendbetétel és alapszintű nevelgetés után új, végleges gazdához költözhessen. 2007-ben 33 labrador és 22 golden retriever volt a gondozásunkban, mára mindegyikük boldog gazdás kutya. Jelenleg 5 saját kutyánk van, mindegyikük ideiglenes befogadóknál.
A retriever fajtamentés egyesületi hátterét a Magyar Labrador Retriever Egyesület (MLRE) és Golden Retriever Kör (GRK) biztosítja, jelentős agyagi segítséget is nyújtva. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindezt!
Amennyiben adód 1%-ával szeretnéd támogatni ezt a tevékenységet, a két egyesületen keresztül megteheted:
Adószámok:
MAGYAR LABRADOR RETRIEVER EGYESÜLET:18681990-1-42
GOLDEN RETRIEVER KÖR: 18682104-1-13

Rendelkező nyilatkozat: http://nonprofit.hu/szerv/nyilatkozat.html
2008-01-22
Hópihe
Kedves Retriever-barátok!
Nagyon nagy szükségünk van most a segítségedekre Hópihe gyógyíttatásához. A kutyuson több harapott seb is van, tehát megtámadhatták és feltételezéseink szerint egy autó is elütötte. A medencéje két helyen el van törve, a másik oldalon sérülés miatti súlyos csipőficam és harapásnyomok.
A jelen helyzet szerint a kutya a műtét után várhatóan tökéletesen felépül.
Ha Te is úgy gondolod, hogy nem szabad elengednünk egy izig-vérig labrador kislányt, aki ennyire szeretne élni és boldog lenni, kérlek támogasd a Retriever Fajtamentést, és ezáltal tedd lehetővé Hópihe műtétjét. Ezt megteheted a Magyar Labrador Retriever Egyesület bankszámlaszámán keresztül: 11716008-20161808 Megjegyzésként kérjük tüntetsd fel: FAJTAMENTÉS
Előre is köszönünk minden segítséget Hópihe nevében.
Retriever Rescue
2008-01-20
Apró gyűjtés
Kedves Támogatóink!
Sajnos mára az általunk patronált kutyák száma 23-ra nőtt, ami igen megviseli az anyagi helyzetünket. Kérlek titeket, hogy a felesleges 1 és 2 Forint értékű érméitekkel támogassátok a Retriever Fajtamentést.
Mi az aprót is nagyon megbecsüljük. Előre is köszönjük.
Amennyiben szívesen támogatnál minket ily módon is, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a help@retriever.hu e-mailcímen. Mégegyszer nagyon köszönjük a segítséget.
2008-01-02
Év végi köszönet
Kedves Retrieveresek, támogatóink!
Ezúton szeretnénk megköszönni egész éves támogatásotokat és biztatásotokat, amivel munkánk sikeréhez hozzájárultatok. Engedjétek meg, hogy itt is megköszönjük a
Golden Retriever Körnek és a Magyar Labrador Retriever Egyesüetnek,
hogy már olyan régóta igen nagy összegekkel és tárgyi adományokkal támogatja munkánkat. Nagyon szépen köszönjük.
2007-11-02
A templom, meg az egere :-(
Segítséget kérünk a kutyusainknak
Van egy háromlábú (Noresz), egy kismama (Suzy) és egy megharapdált (Arnold) beteg kutyusunk. Az anyagi lehetőségeink pedig fogytán.
Támogasd Te is kezelésüket és gazdihoz kerülésüket. A számlaszám, amire adományodat küldheted: Magyar Labrador Retriever Egyesület: 11716008-20161808 Kérjük tüntesd fel: "Fajtamentés"
Köszönjük a segítséged!
2007-10-24
Naptár 2008
Sziasztok! Elkészült a 2008-as naptár. Tele gyönyörű retrieverekkel. :-) Aki szeretne hozzájutni, csekély támogatói díj ellenében, írjon a help@retriever.hu-ra.
Köszönjük, hogy ezzel is támogatjátok a gazdátlan retrievereket.
2007-10-07
Segíts az aláírásoddal!
Segíts aláírásoddal a megkínzott állatokon! 2007. szeptember 30 - november 30. 2007. szeptember 30-án este az Árpád híd pesti hídfőjénél állatvédők egy csoportja csendes megemlékezést tartott egy ablakon kidobott kutya, Che Guevara és minden Magyarországon megkínzott állat emlékére. Ezen a napon indult meg az aláírásgyűjtés, melynek célja az állatvédelem és a rendőrség együttműködésének elősegítése azért, hogy a jövőben a megkínzott állatok azonnali és szakszerű orvosi ellátást kapjanak, kínzóik pedig a Büntető törvénykönyvben meghatározott súlyos büntetést. Nyomtasd ki az aláírásgyűjtő ívet, írd alá, írasd alá rokonaiddal, barátaiddal, munkatársaiddal és küldd el az íven található címre 2007. november 30-áig! Küldd tovább az aláírásgyűjtő ívet minél több embernek! Tedd ki weboldaladra ezt a felhívást és az aláírásgyűjtő ívet! SEGÍTS A MEGKÍNZOTT ÁLLATOKON! Letöltés: http://www.lobbiiroda.hu/letoltes/dokumentumok/070930_alairasgyujtes.doc Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület Lelenc Kutyamentő Egyesület
2007-07-17
E-mail probléma!
A mai nap kora délutánig a levelezésünkbe hiba csúszott ezért egyes e-maileket nem kaptunk meg. Kérjük akinek a levelére nem válaszoltunk a mai nap folyamán, küldje el újból részünkre a visszapattant vagy elveszett e-mailt.
2007-06-26
Clinton
Clinton, azaz Arany valamivel jobban van. Akár már örökbe is fogadható, elvihető. Várja a gazdajelölteket. :-) Anyalgilag viszont igen nehéz helyzetben vagyunk miatta. Az orvosi és az egyéb ellátási költségek számláit rendeznünk kellene. Ha módodban áll, kérlek támogass minket ebben. GOLDEN RETRIEVER KÖR: 10403136-31307884-00000000
Megjegyzésként kérjük feltüntetni: FAJTAMENTÉS
Bővebb infóért kattints ide!
2007-06-10
Készen a weboldal!!!
Na jó, persze még bővítjük, de azért reméljük már így is tetszik.
2007-06-08
Beindult a Retriever Rescue nyilvános fóruma.
Mindenkit szeretettel várunk.
2007-06-06
Sikereink:
A befogadott kutyamamát és a kölykeit mind szerető gazdik várják.
 
Kapcsolat: help@retriever.hu , T: Bagi Fruzsina 20/593-3380, Szőke Andrea: 20/425-1041, Zsarnóczay Márti 20/425-6511
~ ~ ~ Copyright 2006 - Produced by Fruzsi, Port of Nessie, Zsarno, Support Paw ~ ~ ~ ~

Belépés az Adminok számára