illusztráció A Retriever Fajtamentés a gazdátlan retrieverek patronálásával foglalkozik. Jól sejted, ha azt gondolod, hogy ez rengeteg időt, pénzt és energiát emészt fel. Ezért ha úgy érzed, szívesen tennél Te is valamit az elárvult kutyusokért, itt meglátod összefoglalva, mik közül választhatsz.

Az első apró dolog, ami neked talán szinte semmi: a népszerűsítés. Ha van saját honlapod, tedd ki a weboldalunk címét: http://help.retriever.hu. Ismerőseidnek, kutyát keresőknek mutasd meg a lehetőséget, hogyan menthetnek meg egy életet miközben hűséges társat fogadnak maguk mellé.

A legfontosabb dolog, amiből állandóan hiányt szenvedünk az a pénz. A kutyák orvosi kezelése, rehabilitációja, ivartalanítása és utaztatása igen sokba kerül. Ha úgy érzed anyagiakkal tudnád támogatni kutyáink ellátását a következő számlaszámokon teheted meg:
Golden Retriever Kör: 10403136-31307884-00000000
Megjegyzésként kérünk, tüntesd fel: FAJTAMENTÉS
Természetesen adóigazolást tudunk kiállítani a támogatásról.
Nekünk minden kisebb összeg nagyon nagy segítség, előre is köszönjük.

De ne gondold, hogy a tárgyi adománynak nem örülünk ugyanúgy. Ha így szeretnél minket támogatni, keress meg minket telefonon vagy levélben.  

Szakértelmeddel is segíthetsz. A hatékony munkához elengedhetetlen a pontos információ. Sajnos azonban nem minden menhely, gyepmesteri telep vagy magánszemély ismeri a fajtákat. Ezért sajnos gyakran téves információk alapján rengeteg plusz kört futunk. Ha Te jól ismered a fajtát, és a környékeden talált kutyát szívesen megnéznéd, jelezd felénk. Ha előre tudjuk, a környéken kire számíthatunk, aki gyorsan szakértő segítőnk lehet, az gyakran nagyon fontos volna.

illusztrációTenyésztőként jó alaposan válogasd meg leendő kiskutyáid gazdáit, hívd fel figyelmüket a felelős állattartásra. Ezzel már rengeteget tettél! Írd fel, melyik kiskutya hova került (tetoválás, chip alapján), így a későbbiekben elvesztés esetén van esélyünk, hogy a kutyáját saját nevére át nem írató gazdáját is utolérjük. Keserű tapasztalat sajnos, sokan nem vezetnek nyilvántartást.

Ha lenne kedved a csapatban tevékenykedni, várhatóan a következő feladatok közül válogathatsz.

A legegyszerűbb feladat kutyáink hirdetése. Természetesen a telefonokra tapasztalt csapattagok válaszolnak, Neked csak fel kell adni a hirdetéseket.

Gyakori probléma a csapat viszonylag kis létszáma miatt a kutyusaink szállítása. Ha van autód és nem bánod, ha egy beijedt kutya beleül, hatalmas segítséget nyújthatsz vele.

És végül, de persze nem utolsó sorban a legstrapásabb és leginkább erőt próbáló feladat a kutyáknak ideiglenes otthon biztosítása. Itt nem csak a biztonságos helyről van szó, hanem sokkal többről. A kutyusaink lelki és fizikai felépüléséhez rengeteg türelem, állandó orvosi felügyelet és főleg kiapadhatatlan szeretet kell. Ha úgy érzed kész vagy erre, jelentkezz nálunk és foltozz be egy sebzett lelket.

Örömmel fogadunk bárkit, aki segítene, akár a fent felsorolt módokon, akár egyéni ötlettel! Ha kreatív vagy, ha kipattant az Isteni szikra a fejedből, ha van rá egy kevés szabadidőd, energiád és kedved részt venni a fajtamentésben, ne tartsd vissza magad, keress meg minket! Ha bármilyen új, akár meredek ötleted van, ami előrelendítené a fajtamentést, és főleg, ha ezek megvalósításában aktívan részt is tudsz vállalni, akkor köztünk a helyed! Minden konstruktív ötletet, felajánlást köszönünk!


 
Kapcsolat: help@retriever.hu , T: Bagi Fruzsina 20/593-3380, Szőke Andrea: 20/425-1041, Zsarnóczay Márti 20/425-6511
~ ~ ~ Copyright 2006 - Produced by Fruzsi, Port of Nessie, Zsarno, Support Paw ~ ~ ~ ~

Belépés az Adminok számára